top

Full Steam Ahead
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    [LOL] ArmA OFP Site Forum Index -> ArmA 3 Help
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KillerBee
Spam King


Joined: 18 May 2004
Posts: 5905
Location: From the land of weed and hoes

PostPosted: Tue Mar 12, 2013 2:28 pm    Post subject: Full Steam Ahead Reply with quote

Here is some information about some hows with steam for the new steam users.
http://www.bistudio.com/english/company/developers-blog/356-arma3-steam-dev-blog
_________________


Heroes don't wear capes, they wear dogtags !
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JGaz-UK
Amok Poster


Joined: 10 Aug 2008
Posts: 3018
Location: Nottingham UK

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 3:28 pm    Post subject: Re: Full Steam Ahead Reply with quote

KillerBee wrote:
Here is some information about some hows with steam for the new steam users.
http://www.bistudio.com/english/company/developers-blog/356-arma3-steam-dev-blog


Does anyone know for certain if ArmA3 steam patch's it's self automatically or is there a procedure to go through? Is so what is it? Shocked
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
surpher
Delusional Poster
Delusional Poster


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 1545
Location: New Forest

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

I've turned on development builds and it patches automatically when steam starts up, if there is a patch to be applied. If your not on development builds I guess it will update, just not as often.
Back to top
View user's profile Send private message
JGaz-UK
Amok Poster


Joined: 10 Aug 2008
Posts: 3018
Location: Nottingham UK

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 4:13 pm    Post subject: Tks 4 reply Reply with quote

surpher wrote:
I've turned on development builds and it patches automatically when steam starts up, if there is a patch to be applied. If your not on development builds I guess it will update, just not as often.


Where do you turn on development builds? Will I have that with ArmA3 Alpha? Ive had a look around but not found the DB yet Embarassed
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
surpher
Delusional Poster
Delusional Poster


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 1545
Location: New Forest

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

See here >>> How to change between stable Arma 3 Alpha versions & release candidates @STEAM client
Back to top
View user's profile Send private message
JGaz-UK
Amok Poster


Joined: 10 Aug 2008
Posts: 3018
Location: Nottingham UK

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 4:46 pm    Post subject: U da man! Reply with quote


Hay thanks for that Surpher Laughing was really hidden away!
It was off by default. There you go Bee needs to be turned on Wink


BUT

Therein lies a problem for mission makers after activating. The co06_THE_ESCAPE wont work says missing "A3_sof_F_Galkin" obvious something removed during a patch will have to do an update Rolling Eyes
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
KillerBee
Spam King


Joined: 18 May 2004
Posts: 5905
Location: From the land of weed and hoes

PostPosted: Wed Mar 13, 2013 10:08 pm    Post subject: Reply with quote

That is why I wait with making missions at the moment and is it already real busy here !
Don't have the time on the moment ! Sad
_________________


Heroes don't wear capes, they wear dogtags !
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Zapperguy
Deletions Department


Joined: 31 Oct 2005
Posts: 3098
Location: Springfield.... D'oh!

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 9:58 am    Post subject: Reply with quote

surpher wrote:
I've turned on development builds and it patches automatically when steam starts up, if there is a patch to be applied. If your not on development builds I guess it will update, just not as often.

Duude,

We haven't heard from you in almost 2 years. Great to see you lurking about. I hope you love ARMA3 enough to think about some new & improved clown camo. Very Happy I tried in ARMA2 but the best I could do was make multicolored cows. Rolling Eyes

Welcome Back!
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
JGaz-UK
Amok Poster


Joined: 10 Aug 2008
Posts: 3018
Location: Nottingham UK

PostPosted: Thu Mar 14, 2013 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

With turned on development you will be out of sync with a lot of others RED X different versions. but there are a number (none nubes) who are also go for development & green Laughing

Friday 15 Development changes; ID number has change for people
And also player profile, at the moment face is only black silhouette for all characters weird or what (not just me) typical Bohemia patches fix one thing & screw up another Rolling Eyes

=====================

I am starting to think ArmA 2 has a lot of runtime left
And Arma 3 was let out of the bag rather too early maybe.. Rolling Eyes
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Grille
Virgin Poster
Virgin Poster


Joined: 02 Oct 2009
Posts: 55

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

I wonder if switching dev updates from "on" to "off" causes the entire game files to be downloaded again?
Or does it just nicely reshuffle relevant stuff?
Question
Back to top
View user's profile Send private message
Bluester
Obsessive Poster
Obsessive Poster


Joined: 04 Jun 2004
Posts: 1328
Location: London

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

You can switch between the two.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Grille
Virgin Poster
Virgin Poster


Joined: 02 Oct 2009
Posts: 55

PostPosted: Fri Mar 15, 2013 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Well upon first try, steam looked like downloading A3 from scratch & improvement bar was stuck with slow stream. So I did that posting and then been away.
Anyway I just checked some of the file properties, might have just taken 10 mins or so after all.Smile
Back to top
View user's profile Send private message
*weedmasta*
Obsessive Poster
Obsessive Poster


Joined: 09 Jun 2004
Posts: 1032

PostPosted: Sat Mar 16, 2013 8:36 am    Post subject: Reply with quote

JGaz-UK wrote:

I am starting to think ArmA 2 has a lot of runtime left
And Arma 3 was let out of the bag rather too early maybe.. Rolling Eyes


I don't agree. There is no way for a game to be alpha tested on a large scale unless it is public. More people means more bugs found. I am glad they released it this early. The game will be much more stable when it goes into Beta and eventually final version than it would have if there was no public Alpha testing.
_________________
*Just like the Rubix Cube, the more you play with it, the harder it gets*
Back to top
View user's profile Send private message
KillerBee
Spam King


Joined: 18 May 2004
Posts: 5905
Location: From the land of weed and hoes

PostPosted: Sat Mar 16, 2013 10:11 am    Post subject: Reply with quote

Here is a example.

http://feedback.arma3.com/my_view_page.php

Nearly 4000 bugs found !

For there are a community testing on a big scale you will find in a fast tempo bug in game but you also have resource of thousands of different systems running all different like hardware/os/setting and much more !
Don't think this is bad you need to have patients as it is a alpha release !
Hope though that the ones who have bought the Alpha will be cheaper off than the Final release that is the least what they can do , from my point of view !
_________________


Heroes don't wear capes, they wear dogtags !
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JGaz-UK
Amok Poster


Joined: 10 Aug 2008
Posts: 3018
Location: Nottingham UK

PostPosted: Fri Mar 22, 2013 6:34 pm    Post subject: NOTE Reply with quote

Quick update re blurred vision when diving It probably means your player unit has no diving goggles so check that before adjusting settings.
_________________
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    [LOL] ArmA OFP Site Forum Index -> ArmA 3 Help All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group